Greece

Συνεργασία για Ασφάλεια & Σταθερότητα

Η συνεργασία μας με την Ελλάδα μετρά περισσότερα από 75 χρόνια και περιλαμβάνει πολλά προγράμματα, όπως αυτά των F-35, F-16, S-70B, MH-60R, C-130 και P-3.

Η Lockheed Martin έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερα μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα και την ελληνική βιομηχανία και προσβλέπει τόσο στην ενίσχυση των υφιστάμενων συνεργασιών, όσο και στη δημιουργία νέων. Η Lockheed Martin διατηρεί τη δέσμευσή της να υποστηρίξει την Ελλάδα παρέχοντας τις πιο προηγμένες διαλειτουργικές δυνατότητες, αποκτώντας έτσι το προβάδισμα στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων ασφαλείας.
Προϊόντα και Δυνατότητες   ___
F-35 Greece

F-35 Lightning II

Το F-35 είναι η πιο κατάλληλη λύση για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Το F-35 φέρει τεχνολογίες 5ης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth), σύντηξης αισθητήρων, δυνατότητας δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων και διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου. Συνδυάζοντας τις επιδόσεις του αεροσκάφους με μια σειρά αισθητήρων, ο χειριστής διατηρεί πλήρη εικόνα του περιβάλλοντος. Το F-35 αποτελεί την πλέον ισχυρή λύση για τις ανάγκες της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας. Οι μεγαλύτερες πολεμικές αεροπορίες του κόσμου έχουν επιλέξει το F-35 για να καλύψουν τις αμυντικές τους ανάγκες . Πολλοί από τους παραδοσιακούς συμμάχους της Ελλάδας, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Ισραήλ, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Δανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, διαθέτουν σήμερα το F-35. Το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Ελβετία και η Πολωνία έχουν επίσης επιλέξει το F-35 και σύντομα θα αρχίσουν να επιχειρούν με το αεροσκάφος. 

F-16 Greece

F-16 Fighting Falcon

Το δοκιμασμένο στη μάχη F-16 διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και στην υπεράσπιση του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου. Η Lockheed Martin και η  Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) συνεργάζονται για την αναβάθμιση ενός σημαντικού τμήματος του στόλου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην κορυφαία διαμόρφωση  των F-16V. Αυτές οι αναβαθμίσεις θα προσφέρουν σημαντική αύξηση της ικανότητας του στόλου μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ, επιτρέποντάς της να παραμένει ένα βήμα μπροστά σε ενδεχόμενες  αναδυόμενες απειλές και να συμμετέχει στη παγκόσμια αποστολή των συμμάχων. σε συμμαχικές αποστολές.

MH-60R Greece

MH-60R

Το 2020, η Ελλάδα αποφάσισε να προσθέσει το MH-60R στον στόλο των ήδη υπαρχόντων 11 S-70B/B6. Αυτή η συμφωνία βασίζεται στη μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ της Lockheed Martin και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το MH-60R είναι γνωστό ως «το πιο προηγμένο ναυτικό ελικόπτερο στον κόσμο». Αυτός είναι ο λόγος που, σήμερα, περισσότερα από 300 MH-60R επιχειρούν παγκοσμίως. Με τη δέσμευσή της να αποκτήσει το MH-60R, η Ελλάδα θα έχει μια άνευ προηγουμένου  ικανότητα να εκτελεί πολεμικές αποστολές τόσο κατά στόχων επιφανείας όσο και ανθυποβρυχιακές, με παράλληλη δυνατότητα εκτέλεσης δευτερευουσών αποστολών, όπως ο κατακόρυφος ανεφοδιασμός και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η Ελλάδα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την ενισχυμένη ικανότητα των MH-60R ως αποτρεπτικό παράγοντα για τις περιφερειακές απειλές και να ενισχύσει την άμυνά της.

M270

Multiple Launch Rocket System (MLRS) M270

Το Πυραυλικό Σύστημα Πολλαπλής Εκτόξευσης (MLRS) είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο αυτόματο σύστημα εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-εδάφους της οικογένειας πυρομαχικών M270 (MFOM). Η οικογένεια πυρομαχικών MLRS (MFOM) πυροδοτείται σε λιγότερο από ένα λεπτό από το τριμελές πλήρωμα. Η Lockheed Martin συνεργάζεται με τους πελάτες της για να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των εκτοξευτών M270. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν νέους κινητήρες 600 HP και συστήματα ελέγχου πυρός που επιτρέπουν στο σύστημα MLRS να εκτοξεύει πυρομαχικά επόμενης γενιάς, όπως μεταξύ άλλων το Πυραυλικό Σύστημα Πολλαπλής Εκτόξευσης Μεγάλης Εμβέλειας (ER GMLRS) και οι πύραυλοι ακριβείας PrSM.

Τα Νέα μας   ___
Η Lockheed Martin εγκαινιάζει πρόγραμμα STEM για τα παιδιά του Στρατού Ξηράς
May 30, 2023
Press Release
Η Lockheed Martin, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της αεροδιαστημικής, τεχνολογίας και ασφάλειας, εγκαινίασε ένα νέο πρόγραμμα STEM (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), με έμφαση στη ρομποτική, για τα παιδιά των εργαζομένων του Στρατού Ξηράς.
A Robotics Center in Piraeus Naval Hospital for Children
Nov 30, 2022
Third Party Article
Lockheed Martin's STEM program is an initiative that focuses on students with an emphasis on Science, Technology, Engineering and Mathematics.
Επανασυστήνοντας το σύστημα M270: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τον εκτοξευτή
Nov 29, 2021
Story
H Lockheed Martin εκσυγχρονίζει το θρυλικό σύστημα εκτόξευσης M270 ώστε, με την αποδεδειγμένη αξιοπιστία του στα πεδία των μαχών, να συνεχίσει να προστατεύει τους στρατιώτες για πολλές δεκαετίες ακόμα.
Contacts   ___

Media Contact:

Moti Shvimer
(+972) 52 687 9887
moti.shvimer@lmco.com

Business Development:

Κώστας Παπαδόπουλος
(+30) 210 654 7082
costas.g.papadopoulos@lmco.com